Det er vigtigt for os, at du får en så behagelig oplevelse som muligt.

Tandlægeskræk er et meget almindeligt forekommende fænomen. 10-20% af befolkningen er så bange, at de ikke går regelmæssigt til tandlæge – nogle har ikke været der i mange år. Vi har tiden og tålmodigheden til, at lytte og forstå dine behov.

Når man er blevet bange for at gå til tandlæge, hænger det mange gange sammen med, at man har haft dårlige oplevelser ved tidligere tandlægebehandling – ofte i barndommen.

Gode Råd og Ideer

  1. Fortæl din tandlæge om din angst og spørg, om han/ hun vil være med til at hjælpe dig, eller om du hellere skal søge en anden tandlæge.
  2. Tag en ven eller veninde med, når du skal til tandlæge,  f.eks. til at holde i hånd. Det kan være med til at gøre dig mere tryg, at der er én med, du kender godt. Det kan ligeledes være godt at have en med, der også har hørt, hvad der er blevet forklaret, når man bagefter skal huske, hvad der blev sagt.
  3. Når du ringer og får en tid, kan du evt. aftale, at 1. besøg kun er et eftersyn og tandrensning.
  4. Det er OK at vise følelser også i tandlægestolen – at græde – fortæl evt. om de dårlige oplevelser, du har haft og lyt efter, om du møder den forståelse, du har brug for.
  5. Aftal et signal for stop med tandlægen, f. eks. ved at du løfter hånden eller trykker hjælperen i hånden. Gør brug af signalet – du har selv ansvaret for at sige til og fra – tandlægen kan ikke læse dine tanker.
  6. Distraher dig selv med musik. Tag mp3- spiller/ Ipod med.
  7. Evaluer efter behandlingen sammen med tandlægen – hvad gik godt, hvad kan gøres anderledes og bedre og i givet fald hvordan.
  8. Hvis du må sende afbud til en aftale, og du vil bevare et godt forhold til din tandlæge, så gør det mindst 2 dage før. Bliv ikke væk fra en aftale. Det gør dig mere bange til næste gang.
  9. Du har altid ret til at vælge en ny tandlæge. Der skal være tillid imellem jer – kemien skal være god. Lyt til dig selv, du skal føle dig i trygge hænder.